Categories: Zprávy

Andrej Babiš chce vyhradit na mítincích místo pro odpůrce: Jak na to reagoval policejní prezident

Bývalý předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš na sociálních sítích uvedl, že hnutí bude na setkáních s příznivci vyhrazovat místo pro odpůrce. Členové hnutí budou tak dělat na základě toho, co svolavatelům prý doporučil policejní prezident Martin Vondrášek. Ten však tvrdí, že podobné kroky nedoporučoval, protože takové rozdělení by nebylo zákonné. Informuje o tom server Novinky.cz.

Šéf hnutí ANO jezdí karavanem po republice a komunikuje s voliči. Na několika setkáních Andreje Babiše ale došlo k incidentům. Některé schůzky s voliči byly přerušeny.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Andrej Babiš pak oznámil, že nyní plánuje pokaždé vyhradit místo pro odpůrce a řekl, že rozhodl tak na základě toho, co řekl policejní prezident.

Na brífinku koncem minulého týdne Martin Vondrášek odpověděl na otázku, zda budou policisté oddělovat odpůrce od příznivců na setkáních expremiéra s voliči.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

„Ty dva tábory má oddělovat pořadatel, když to bude nutné, tak to bude dělat policie,“ řekl v pátek Vondrášek. Označil to za subsidiární roli. Pokud by organizátor nezvládl, měl by dle jeho slov požádat policii o pomoc a v takovém případě by policisté měli konat.

Po setkání s šéfem resortu vnitra Vítem Rakušanem ale šéf policie prohlásil, že by takové rozdělení bylo protiústavní. Kromě toho řekl, že podobné kroky svolavatelům nedoporučoval.

Martin Vondrášek / Zdroj: youtube.com

Expremiér pak pro ČTK napsal, že vycházel z toho, co šéf policie řekl v pátek.

Bývalý předseda vlády také říká, že lidé, kteří protestovali proti jeho mítinkům byli v poslední době agresivnější. Podle něj jsou tyto skupiny lidí organizované a myslí si, že je svolávají zástupci vládních stran nebo místní zastupitelé.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Lidé ale také kritizovali Babiše, že jeho výroky na mítincích byly agresivnější. Na sociálních sítích se objevilo video, na kterém expremiér říká, že lidé, kteří přišli na jeho setkání s voliči a protestovali tam proti jeho návštěvám měst a vesnic, jsou voliči stran, které tvoří vládní koalici.

Promluvil pak o demonstrantech jako o „fašistech a nacistech“. Pak se ale hájil odvolával se na komentář právníka Petra Kolmana, který to řekl pro deník Právo.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Právník hovořil o tom, že v minulosti byli fašistické a nacistické organizace byly jedni z prvních, které začaly násilně narušovat mítinky politických stran. Autor ale také dodal, že je určitě dobře, že se to nyní neděje. Právo narušovat mítinky podle něj nyní patří ke svobodě v Evropě.

PSALI JSME: SYN IVANA BARTOŠE BERTRAM OSLAVIL DRUHÉ NAROZENINY: POLITIK SE POCHLUBIL, JAK SYN NYNÍ VYPADÁ A JAKÝ DÁREK DOSTAL

PŘIPOMÍNÁME: VLÁDA KRITIZUJE PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA ZA JEHO ROZHODNUTÍ VETOVAT NOVELU: „PŘEVZAL LŽIVOU ARGUMENTACI OPOZICE“

Mařenka Novák

Recent Posts

Jan Cina má srdce na správném místě: Herec zachránil život a popsal, jak se to stalo

Jan Cina na začátku roku odletěl na Kanárské ostrovy, dovolenou strávil na ostrově Fuerteventura. Chtěl…

23 minutami ago

Eva Burešová oznámila velkou změnu ve svém životě: „Už toho začalo být moc“

Eva Burešová se proslavila jako zpěvačka a muzikálová herečka, později se ale stala i seriálovou…

2 hodinami ago

Oldřich Kaiser se zbavuje milované chalupy: Proč se herec odhodlal k prodeji

Herec Oldřich Kaiser se rozhodl prodat svou chalupu v malebném prostředí na okraji lesa nedaleko…

2 hodinami ago

Eva Adamczyková se rozhodla pro radikální proměnu: z brunetky je nyní platinová blondýna

Snowboardistka a olympijská vítězka Eva Adamczyková chtěla změnu. Manželka herce Marka Adamczyka šokovala své fanoušky…

3 hodinami ago

Ester Janečková se ukázala v novém účesu, fanoušci jsou nadšení: „Kočka“

Moderátorka Ester Janečková vítá jaro velkou proměnou. Na Instagramu ukázala nový účes a fanoušci i…

6 hodinami ago

Lucie Vondráčková prý bude hvězdou letošního StarDance: co prozradil zdroj a jak reagovala herečka

Každý díl 12. řady taneční soutěže StarDance sledovalo v průměru 1,5 milionu lidí starších 15…

6 hodinami ago