Categories: Život

„Může požádat o mléko jednou týdně, nebo možná dvakrát denně“: Matka se rozhodla kojit svou dceru až 10 let, aby zvýšit její IQ

Tara, dcera 36letého obyvatele Anglie Miira Dawson, má nyní pět let. Stále však jí mateřské mléko. A její matka plánuje pokračovat v kojení, pokud je to možné, až deset let.

Mnozí to vrhá do šoku. Miira však ve svých úmyslech zdaleka není sama. Existují matky, které pokračují v kojení ve věku šesti a sedmi let.

.

Tara saje matčino mléko pravidelně třikrát denně. Miira si je jistá, že kojení v tak pozdním věku pomáhá nejen posílit imunitu dívky, ale významně ovlivní její mentální schopnosti a zvýší její úroveň IQ.

.

Paní Dawson také plánuje kojit svého dvouletého syna Raye tak dlouho, jak je to možné. A všem těm, kteří ji odsoudí, je zodpovězeno, že je to osobní záležitost jejich rodiny.

Navíc, manžel Miiry není proti, rozumně věří, že zatímco jeho děti potřebují mámino mléko, bylo by správnější, aby je nezbavilo tohoto potěšení.

.

V roce 2012 se americká Jamie Lynn Grumé šplouchla, když se objevila na obálce časopisu Time se svým čtyřletým synem Aramem: někdo s ní byl potěšen, někdo byl šokován obrázkem.

Jamie připustilа, že byla připravena kojit chlapce po dobu nejméně pěti let, a pokud je to nutné, možná i déle. Její sny však nebyly určeny ke splnění: Aram brzy po zveřejnění odmítl prsa.

.

Děti manželského páru z Brightonu, Adele a Matt Allen, nikdy nebyly k lékaři, protože jejich rodiče jsou si jisti, že imunitní systém zvládne všechny vředy.

Také nechodí do školy, protože táta a máma je raději učí doma, především se seznámí s vnějším světem, ne s písmeny a čísly.

A nejstarší syn, který je již starší pět let, stále šťastně saje mateřské mléko. A udělá to, dokud ho sám nebude unavený.

.

Denis Samptor z Londýna původně plánovala přestat kojit svou dceru šest měsíců po svém narození. Nakonec se však Belle živila po sedmi letech.

„To neznamená, že ji budu pravidelně kojit,“ vysvětlila Denis. „Může požádat o mléko jednou týdně, nebo možná dvakrát denně.“

.

Obyvatelka Sydney, Maha al Musa, krmila její dceru Aminu, dokud jí nebylo osm let, což způsobovalo zmatené pohledy kolemjdoucí, když se to stalo na veřejném místě.

Maha dokonce odmítlа všechna očkování a byl si jistа, že mateřské mléko chrání dívku před všemi nemocemi.

A i když dospělé děti visící na prsou jejich matky vypadají trochu divně, každá žena se rozhodne, v jakém věku kojit své dítě. Co myslíš?

Jana Dvořák

Recent Posts

Leoš Mareš slaví 48. narozeniny: s manželkou Monikou povečeřel uprostřed haly O2 areny

V sobotu 27. dubna oslavil Leoš Mareš 48. narozeniny. Moderátor, producent a influencer strávil s…

17 hodinami ago

Marta Kubišová přestala chodit i na procházky: Naštvaný kardiolog ji donutil vyjít z domu, zařídil jí schůzku

Marta Kubišová má problémy se srdcem, navíc se jí v poslední době špatně chodí. Zpěvačka…

18 hodinami ago

Denisa Grossová září štěstím: s přítelem posunuli svůj vztah dál a udělali důležitý krok

Letos v únoru Denisa Grossová poprvé vyrazila do společnosti se svým přítelem Filipem. Před pár…

21 hodinami ago

Jorga Kotrbová slaví 77. narozeniny: jak dnes žije pohádková Zlatovláska

Jorga Kotrbová, kterí před pár dní oslavila 77. narozeniny, se do srdcí diváků zapsala už…

22 hodinami ago

Andrej Babiš už si prý našel náhradu za Moniku: Kdo je ta tajemná zrzka

Andrej Babiš nedávno vydal prohlášení o ukončení manželství s Monikou, což velmi překvapilo veřejnost. Nicméně…

1 dnem ago

Míša Tomešová se toho nestydí: vyrazila na akci v oblečení ze sekáče a byla nepřehlédnutelná

Michaela Tomešová zase všem ukázala, že miluje barvy. Na otvíračku nového podniku dorazila v outfitu,…

2 dny ago