Categories: Život

Otec splnil sen vážně nemocného syna o sportu. Dokonce jim postavili památník

Každá rodina, která čeká dítě, převládá v očekávání, kdy vidí své dítě, drží ho v náručí a uslyší první slova. Bojí se, přemýšlejí, plánují, sní o šťastné budoucnosti.

Zdroj: Optim1stka.ru

Chlapec se jmenoval Rick. Když ho jeho matka porodila, stalo se, že pupeční šňůra byla svinutá kolem jeho krku a nedostal potřebné množství kyslíku. Lékaři pár varovali, že dítě čeká těžký život, že chlapec nemá budoucnost a navrhovali nechat chlapce v nemocnici. Tatínek dítěte, Dick Hoyt, nikoho neposlouchal a domů se vrátili společně s chlapcem jako rodina.

Zdroj: Optim1stka.ru

Otec dal svému synovi veškerý svůj čas a energii. No nemoc postupovala, chlapec nemohl nic dělat sám, jeho otec pro něj musel udělat vše. Dick ho umyl, nakrmil ho lžičkou a vytáhl ho na procházku. Bylo dokonce rozhodnuto koupit speciální počítač pro komunikaci s chlapcem, protože nevěděl ani mluvit. Počítač byl schopen rozeznat chlapcovy výrazy obličeje a napsat „jeho slova“ na obrazovku.

Jak chlapec vyrůstal, jeho oblíbenou zábavou bylo sledování sportů v televizi. Miloval sport a byl v tu chvíli opravdu šťastný. Otočil se k otci a pomocí počítače se zeptal otázku, zda by se mohli zúčastnit školní soutěže. Dick si všiml, s jakou touhou Rick sledoval program o sportu, a souhlasil.

Zdroj: Optim1stka.ru

Chlapec se s pomocí svého otce dokázal zúčastnit své první sportovní akce. Otec v průběhu závodu tlačil vozík se synem před sebou.

Zdroj: Optim1stka.ru

Když se otec dozvěděl o příštím maratonu, začali na něj se synem trénovat. Společně s Rickem na vozíku běžel denně 5 km. To mu pomohlo dostat se do formy a upravit jeho kondici.

V roce 1981 se konal Bostonský maraton pro širokou veřejnost. Dick a Rick také požádali o účast. Maratón zahrnoval tři zkoušky: jízda na kole 40 km, běh 20 km a plavání 1 km. Ačkoli se jim tento maratón zdál obtížný, úspěšně prošli.

Otec a syn pokračovali v tréninku. Poté, co se účastnili mnoha soutěží, se stali známými jako tým „Hoyt“. Je těžké tomu uvěřit, ale nikdy nebyli poslední.

Zdroj: Optim1stka.ru

Začali mít mnoho fanoušků, při plavání Dick svázal svého syna s člunem a při další zkoušce ho nesl v náručí. Pak celý dav skandoval.

V roce 1989 se konal havajský maraton. Byl považován za jeden z nejtěžších. Tým Hoyt se rozhodl zúčastnit. Mezi disciplíny patřili: 27 mil běhu, 113 mil jízdy na kole, 3 míle plavání. Tyto disciplíny nejsou snadné ani pro profesionální sportovce. K překvapení všech se tým vyrovnal se všemi disciplínami.

Zdroj: Optim1stka.ru

Toto duo mnohokrát překonalo rekordy. Za 45 dní procestovali na kole všechny státy Ameriky. Kromě toho se stali účastníky více než tisíce maratónů a soutěží. V roce 2013, na začátku maratonu, byl postaven pomník otci a synovi, zosobňující sílu mysli.

Tým se účastnil akcí až do roku 2014. Rick měl již 52 let a jeho otec 74 let. Dick připustil, že nikdy nelitoval své volby, a že jeho život šel právě tím správným směrem.

Tanya Goncharenko

Recent Posts

Tak tohle nikdo nečekal: Andrej Babiš se po 30 letech rozvádí, s Monikou jdou od sebe

Bývalému českému premiérovi Andreji Babišovi zkrachovalo manželství. Šéf hnutí ANO to oznámil na sociální síti.…

13 hodinami ago

Marie Rottrová si splnila sen: Vyměnila panelák za vilku s okouzlující zahradou

Zpěvačka Marie Rottrová si užívá spokojený život a to i díky svému vysněnému bydlení. Před…

15 hodinami ago

Fanoušci se bojí o Jiřího Bartošku, jeho stav se prý zhoršil: Co prozradil jeho známý režisér

Loni v listopadu vyšlo najevo, že Jiří Bartoška znovu bojuje s rakovinou. V únoru a…

15 hodinami ago

64letý Maroš Kramár řekl, jakým otcem bude pro novorozenou dcerku: „Budu ten, co si hraje a zajišťuje“

Herec Maroš Kramár a jeho partnerka, se kterou tvoří pár už asi 5 let, se…

16 hodinami ago

„Takto si vymýšlela“: Matka Ivety Bartošové tvrdí, že její dcera lhala

Zpěvačka Iveta Bartošová opustila tento svět 29. dubna 2014, od té doby uplynulo téměř 10…

17 hodinami ago

Jaroslava Obermaierová a Arnošt Goldflam natočili poslední společnou scénu v Ulici: už proběhlo i loučení

Herec, režisér, pedagog a spisovatel Arnošt Goldflam se v seriálu Ulice objevil loni. Server Aha!…

18 hodinami ago