Jan Hrušínský je nespokojený s balíčkem od vlády: „Tak se na to podívejte. Já si tohle na pusu nedám,“ řekl herec o rouškách, které dostal

Od úterý začali senioři dostávat balíky od vlády, a to 5 roušek a 1 respirátor FFP2. Všechny zásilky by měly být doručeny do pátku. Některým lidem se ale nelíbí, že roušky byly vyjmuty z původních obalů a vloženy do běžných papírových obálek. Mezi takové lidi patří i herec Jan Hrušínský. Říká, že pokud jsou tyto roušky závadné, nebude je vůbec používat.

Jan Hrušínský stále pracuje jako ředitel Divadla Na Jezerce, ale je mu přes 60 let. Jeho manželce je také více než 60 let, takže každý z nich dostane balíček s 5 rouškami a 1 respirátorem.

Zdroj: Jan Handrejch, Právo

S takovým dárkem od vlády ale nejsou příliš spokojeni. Jan Hrušínský zveřejnil na svém Facebooku příspěvek s několika fotografiemi těchto balíků.

Foto: Michaela Feuereislová

Dostal tyto dva papírové obaly, ale jeden z nich byl poškozen. Poté se herec dostal do mnoha otázek, například kdo se dotkl těchto obalů, kdo a jak je zabalil, zda budou roušky teď sterilní atd.

Ale nebyl konec a pokračoval. Zajímalo ho také, kolik peněz to stálo, kdo dal České poště tak výhodnou zakázku atd.

Zdroj: Divadlo na Jezerce

Zřejmě se mu také nelíbilo, že na respirátoru byl nápis Čínská lidová republika. Jan Hrušínský je kritikem současné vlády a současného prezidenta.

Zdroj: Facebook

„Nevím jak vy, přátelé, ale já si tohle na pusu nedám. Ať si to dá na obličej nemehlo, co to vymyslelo,“ napsal Jan Hrušínský.

Někteří důchodci si také stěžovali, že dostali poškozené obaly. Některé obaly mohly být špatně zalepené atd. Za jeden z problémů považují to, že roušky byly vyjmuty z původních obalů.

Zdroj: Facebook

Ministr vnitra Jan Hamáček oznámil, že je nutné počkat na ukončení šetření Státního ústavu pro kontrolu léčiv. Poté bude tato otázka projednána.

Zdroj: Hermína

Zástupci České pošty uvedli, že jde o distribuci ochranných pomůcek, nikoliv zdravotnického materiálu. To znamená, že v této věci jsou rozdíly.

Psali jsme: Agáta potvrdila pravidlo: pokud nastaly změny v osobním životě, změní se i účes

Share