„Už se bude topit asi všude“: Studená fronta, která by měla o víkendu dorazit do Česka, odstartuje topnou sezonu

Studená fronta, která má dorazit do České republiky o víkendu, odstartuje topnou sezónu. Zatímco v předchozích letech se s vytápěním obvykle začínalo na západě Čech, letos začne topná sezóna v celé zemi téměř zároveň.

Oznámil to oficiální mluvčí Teplárenského sdružení ČR (TS ČR) Pavel Kaufmann.

Zdroj: vinegret.cz

Podle vyhlášky Ministerstva průmyslu a obchodu trvá topná sezóna od začátku září do konce května. Vytápění lze vypnout dříve, pokud průměrná venkovní teplota vystoupí dva dny po sobě nad 13 °C a neočekává se prudký pokles teploty.

Více než polovina domácností v domech s moderními domácími předávacími stanicemi přímo napojenými na otopné soustavy může kdykoli zahájit vytápění podle svého uvážení a nemusí čekat na splnění jakýchkoli podmínek.

Zdroj: bbc.com

Ostatní spotřebitelé mohou požadovat teplárny o dodávku tepla pro vytápění svých objektů, pokud je to technicky možné.

„K teplárnám na západě Čech (Cheb, Aš, Františkovy Lázně, Karlovy Vary a okolí) a v podhorských oblastech (Liberecko a podobně) se budou postupně přidávat další teplárny až po jižní Moravu (Brno, Zlín nebo Břeclav),“ uvedl mluvčí TS.

Zdroj: youtube.com

Teplárenské sdružení ČR bylo založeno v roce 1991 a jeho členové zajišťují vytápění 1,3 milionu domácností s téměř 3 miliony obyvatel. Teplo dodávají i průmyslovým podnikům, školám, nemocnicím nebo úřadům.

Zdroj: tsn.ua

Share