Žena si pronajala dům a na zdi uviděla podivnou páku a stiskla ji. Zda se, že bývalí majitelé se uchýlili k trikům

Bydlení s překvapením.

Obyvatelka San Franciska si pronajala dům postavený ve dvacátém století a na zdi uviděla podivnou páku, o jejímž účelu vůbec netušila. Přes svůj věk mechanismus funguje jako hodiny a pro líné je to skutečný nález. Zdá se, že lidé z minulosti přesně věděli, jak se zbavit zbytečné práce.

Zdroj: ukr.media

V horní části schodiště vedoucího do druhého patra je ve zdi namontována rukojeť. Žena nechápala, za jakým účelem bylo toto zařízení vynalezeno, a tak se rozhodla jednat starým způsobem – prostě zatáhla za páku.

A pak se stalo kouzlo. Jakmile Američanka stáhla kliku dolů, vstupní dveře se otevřely.

Celé video o tom, jak tento mechanismus funguje, si můžete prohlédnout níže – Tessa jej zveřejnila na svém účtu na Twitteru.

https://twitter.com/i/status/1318720738677854209

Video natočené ženou upoutalo pozornost novinářů, kteří se rozhodli tuto záležitost prozkoumat. Kontaktovali Roba Thompsona, ředitele společnosti pro obnovu starých budov. Podle muže se takové páky často nacházejí v domech postavených v letech 1880 až 1930.

Rodiny, které si nemohly dovolit domácí personál, vyrobily tyto mechanismy za jediným účelem: otevřít dveře, aniž by sestoupily ze druhého patra. Je to pohodlné – nemusíte běžet po schodech.

PSALI JSME: MANŽELSKÝ PÁR SI KOUPIL STARÝ DŮM A NAŠEL TAM KRABICI SKRYTOU NĚKÝM PŘED 65 LETY: OBSAH KRABICE JE OHROMIL

PŘIPOMÍNÁME: DÍVKA KOUPILA STARÝ DŮM A PŘI ÚKLIDU TAM VYHODILA STAROU PANENKU Z 19. STOLETÍ: TÉMĚŘ ZEŠEDLA, KDYŽ SE RÁNO PODÍVALA Z OKNA

Share