“Na důvody se ptejte vlády“: Ministr vnitra chce prosadit změnu do platných opatření

Vláda kvůli narůstající hodnotě protiepidemického systému PES opakovaně upravuje aktuálně platící opatření. V podělí však kvůli nejasnostem budou politici znovu o tom projednávat. O tom informuje portál idnes.cz na svých webových stránkách.

Jan Hamáček/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

K aktuálním opatřením patří i zákaz pití alkoholických i nealkoholických nápojů na ulici. Kávu či čaj tím pádem musí klient vypit buď přímo v kavárně nebo už doma. Podle mínění ministr vnitra je to už zbytečné.

Jan Blatný/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Právě proto se na pondělním jednaní bude ministr vnitra za to, aby to omezení úplně zrušit. “Je potřeba to opravit,“ promluvil Hamáček. Dodal, že se to v pondělí bude na řadě vyjasnit tuto otázku.

Jan Hamáček/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Některé kavárny na své kelímky dávají samolepky s varováním, že nápoj není určen k okamžité konzumaci mimo kavárnu. „Na důvody se ptejte vlády, my to nechápeme!“ píše se dál na nálepce.

Jan Blatný/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Ministr zdravotnictví v pátek uvedl důvod proč to je tak. Prý záměrem je zmenšit počet lidí, procházejících po ulicích či vánočních trzích.

ČTĚTE TAKÉ: JAN HAMÁČEK SE DOMNÍVÁ, ŽE JE TŘEBA ZPŘÍSNIT OPATŘENÍ: MINISTR VNITRA PŘEDPOKLÁDÁ, ŽE VŠE SKONČÍ PO OČKOVÁNÍ

PSALI JSME: BUDEME NUCENI ŽÍT S VIREM, POKUD SE NEPROOČKUJEME: UVEDL MINISTR VNITRA JAN HAMÁČEK PO SETKÁNÍ S PREZIDENTEM MILOŠEM ZEMANEM NA HRADĚ

Share