Proč do Británie přijde týdně obrovské množství vakcíny

Přibližně 2 miliony dávek vakcíny proti covid-19 ze společnosti AstraZeneca budou dodávány do Velké Británie každý týden od poloviny ledna. Informoval o tom v sobotu 2. ledna plátek The Times s odvoláním na zdroje od developerů.

 

Boris Johnson / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

„Plán je poskytnout vakcínu poměrně rychle. Do poloviny ledna má dosáhnout 2 miliony týdně,“ uvedl zdroj.

Zvýšení nabídky vakcíny v novinách je spojeno s rekordním počtem infekcí a hospitalizací v důsledku nové formy viru zjištěné v zemi a tlaku na vládu, aby urychlila imunizaci.

 

Vakcína / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

K 30. prosinci britský regulátor schválil vakcínu Oxford-AstraZeneca. Ministr zdravotnictví Matt Hancock řekl, že vakcinace proti koronaviru začne 4. ledna. Premiér Boris Johnson zase schválení vakcíny označil za fantastickou zprávu a triumf britské vědy.

Spojené království musí očkovat 2 miliony lidí týdně, aby se zabránilo šíření nové vlny covid-19. Tento názor vyjádřili 29. prosince odborníci z London School of Hygiene and Tropical Medicine (LSHTM).

 

Univesity of Oxford / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Dne 27. prosince bylo oznámeno, že britské úřady plánují zahájit očkování lékem vyvinutým Oxfordskou univerzitou ve spojení se společností AstraZeneca v lednu 2021.

 

Skladování vakcíny / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

To urychlí očkovací program království, který odstartoval 8. prosince po souhlasu regulačního orgánu s používáním vakcíny od americké společnosti Pfizer a jejího německého partnera BioNTech.

Začátkem prosince, Alexander Ginzburg, ředitel Centra Gamalei, řekl, že lék vyvinutý společností AstraZeneca ve spojení s University of Oxford byl schopen posílit imunitní systém, ale chybí druhá složka pro větší účinnost.

 

Aplikování vakcíny / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

PSALI JSME: MILOŠ VYSTRČIL PRONESL NOVOROČNÍ PROJEV: „NENECHEJME SE ROZEŠTVAT A ROZDĚLIT,“ VYZVAL PŘEDSEDA SENÁTU

PŘIPOMÍNÁME: MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ NAŘÍDILO NEMOCNICÍM ODLOŽIT PLÁNOVANÉ OPERACE U NĚKTERÝCH SKUPIN PACIENTŮ: MUSÍ PŘIPRAVIT LŮŽKA PRO NAKAŽENÉ KORONAVIREM

 

Share