Trump požadoval údaje republikánů, kteří podpořili jeho obžalobu

Úřadující americký prezident Donald Trump požádal své pomocníky o informace o 10 republikánech ze Sněmovny reprezentantů USA, kteří hlasovali pro jeho obžalobu. O tom psal v pátek 15. ledna Wall Street Journal s odvoláním na své zdroje.

 

Donald Trump / Zdroj: youtube.com

 

Podle jejich informací se americký vůdce zejména zajímal o to, zda pro tyto zákonodárce v minulosti „něco udělal“. Zeptal se, kdo by mohl být soupeřem těchto republikánů v nadcházejících střednědobých volbách v roce 2022.

 

Voják / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Podle deníku Trump také v posledních několika dnech žádal své příznivce v republikánské straně o radu ohledně toho, kteří právníci by ho měli v řízení o obžalobě zastupovat. Poradci doporučují, aby v tomto případě nevyužil služeb svého osobního právníka Rudolpha Giulianiho.

 

Kongres / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Dříve, 13. ledna, Sněmovna reprezentantů USA hlasovala pro přijetí rezoluce o obvinění Trumpa z obvinění z podněcování nepokojů. Předsedkyně sněmu Nancy Pelosi podepsala článek o obžalobě šéfa Bílého domu, dokument bude nyní zaslán do Senátu. V předvečer bylo oznámeno, že asi 20 kongresmanů z Republikánské strany plánuje podpořit Trumpovo obvinění.

 

Protestující / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Trumpovi příznivci se vzbouřili ve Washingtonu DC 6. ledna. Během protestů vnikli do Kapitolu. Došlo ke střetům s policií, při nichž byly na obou stranách zraněny desítky lidí. Pět lidí zemřelo, včetně jednoho z policistů. 7. ledna kongres USA schválil volbu demokrata Joe Bidena za dalšího prezidenta Spojených států.

 

Donald Trump / Zdroj: youtube.com

 

PSALI JSME: MERKELOVÁ OZNAČILA PANDEMII ZA NEJTĚŽŠÍ VÝZVU NĚMECKA ZA POSLEDNÍ ROKY

PŘIPOMÍNÁME: ROZLADĚNÝ TRUMP SE ROZEŠEL I SE SVÝM „OSOBNÍM PRÁVNÍKEM“: NECHCE MU ZAPLATIT ZA JEHO SLUŽBY

Share