Francouzům bylo doporučeno mlčet a nepoužívat telefony

Obyvatelům Francie bylo doporučeno, aby při cestování veřejnou dopravou mlčeli a nepoužívali mobilní telefony, aby se snížilo riziko šíření koronaviru. Odpovídající doporučení jsou zveřejněna na webových stránkách Francouzské lékařské akademie.

 

Dívka jaká drží v ruce telefon / Ilustrační foto / Zdroj: freepik.com

 

V textu se uvádí, že k požadavku nosit lékařskou masku při přepravě je třeba přidat zákaz používání mobilního telefonu a mluvení obecně. Kromě toho odborníci akademie nesouhlasili se slovy šéfa tamního ministerstva zdravotnictví Oliviera Verana, který dříve vyzýval k nošení pouze chirurgických masek. Podle lékařů nemá tato výzva žádný vědecký základ.

 

Prázdný autobus / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Plný autobus / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

Mezitím obyvatelé německého Bavorska jsou povinni nosit místo chirurgických masek respirátory FFP2. Toto rozhodnutí bylo učiněno na pozadí šíření nové mutace koronaviru. Výjimku udělili pouze řidičem autobusů a dětem do 15 let.

 

Autobus / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

 

PSALI JSME: MINISTR BLATNÝ AVIZOVAL NESTANDARDNÍ KROKY V PŘÍPADĚ KOMUNITNÍHO ŠÍŘENÍ BRITSKÉ MUTACE KORONAVIRU: PŘEDPOKLÁDÁ, ŽE VLÁDA ZNOVU BUDE ŽÁDAT O PRODLOUŽENÍ NOUZOVÉHO STAVU

PŘIPOMÍNÁME: ŠÍŘENÍ KORONAVIRU V ČESKU: BYLO ODHALENO 7 435 NOVÝCH PŘÍPADŮ NÁKAZY, REPRODUKČNÍ ČÍSLO SE STÁLE ZVYŠUJE

Share