Jan Blatný se nehodlá vzdát, není to jeho zvyk: Bude pokračovat ve funkci ministra, i když si uvědomuje, že je to dočasné

Šéf resortu zdravotnictví Jan Blatný uvedl, že post ministra je vždy dočasný. Dodal, že se snaží dělat svou práci na postu ministra co nejlépe a snaží se být apolitickým. Řekl, že není zvyklý se vzdávat. To byl jeho komentář k tomu, co zaznělo v pořadu Otázky Václava Moravce v ČT. Řekli, že údajně současný ministr zdravotnictví by měl rezignovat do dvou týdnů.

Jan Blatný v pondělí po jednání kabinetu uvedl, že funkce ministra je vždy dočasná. Každý ministr má nějaký limit na dobu svého působení ve funkci.

Jan Blatný / Zdroj: youtube.com

Vysvětlil, že pro jeho ministerstvo i pro jeho tým je nyní velmi těžké období. Zvlášť těžké je nyní hledat kompromisy mezi různými požadavky, které jsou často i opačné. Proto se nedivil, že se objevily takové spekulace.

Jan Blatný se snaží plnit svou funkci co nejlépe a snaží se zůstat apolitický. Začínal přesně takhle a chce stejně pokračovat.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Informace, která zazněla v České televizi, byla trochu neobvyklá. Údajně by premiér mohl nahradit ministra zdravotnictví a znovu by jím byl Roman Prymula.

Miloš Zeman / Zdroj: youtube.com

Tuto informaci ale vyvrátili jak Andrej Babiš, tak Jan Blatný. Prezident Miloš Zeman také sdělil, že o tom nic neví.

Zároveň ale hlava státu během rozhovoru na Frekvence 1 sdělila, že by mu nevadilo, kdyby šéfem resortu zdravotnictví zůstal Roman Prymula.

Jan Blatný / Zdroj: youtube.com

Roman Prymula se stal ministrem zdravotnictví po rezignaci Adama Vojtěcha. Byl ministrem o něco déle než měsíc, pak byl nucen rezignovat poté, co zveřejnil deník Blesk jeho fotografií.

Roman Prymula / Zdroj: youtube.com

Na těch fotografiích bylo vidět, jak Roman Prymula vycházel v noci z restaurace na Pražském Vyšehradě, i když v té době měla být restaurace zavřená. Také v tu chvíli neměl roušku.

PSALI JSME: ANDREJ BABIŠ PROHLÁSIL, ŽE VÍ, KDE JE CHEB: PODLE NĚJ TAM DŘÍVE ČASTO JEZDIL

PŘIPOMÍNÁME: „DŮVĚŘUJI ODBORNÍKŮM“: DO KAMPANĚ NA PODPORU VAKCINACE SE ZAPOJILA I SLOVENSKÁ PREZIDENTKA

Share