Miroslav Donutil slaví svůj životní jubileum: V jakých populárních filmech hrál legendární herec

Legendární herec Miroslav Donutil dnes, 7.února slaví svůj životní jubileum. Dnes je mu už 70 let. Miroslav je jedním z nejlepších herců v české republice, ale také se proslavil díky moderování, zpěvu a dabingu.

Legendární herec se narodil v roce 1951 v městě Třebíči, v rodině ochotníků. Kvůli nimž od samého dětství měl rád divadelní scénu. Vystudoval Janáčkovou akademii umění v Brně a téměř 20 let byl členem Divadla Husa na provázku.

Miroslav Donutil/Zdroj: youtube.com

V divadle se seznámil i se svou dnešní partnerkou Zuzanou, se kterou jsou už 43 let spolu. Žena mu porodila dva syny, Tomáše, který se živi jako informatik a také Martina, který je stejně jako jeho otec hercem. Zuzana se živila jako herečka, ale před několika lety začala provozovat kavárnu v Praze.

Miroslav za cely svůj život zahrál ve velkém množství filmů a seriálu. Měl také velké množství divadelních roli. Nejvíc se proslavil díky hře Sluha dvou pánů. Jeho roli dokonce nazývají i ve dnešní době kultovní.

Miroslav Donutil/Zdroj: youtube.com

Herec také měl hlavní roli ve filmu Balada pro banditu. Tento film byl velmi populární v České republice a dokonce i proslavil známého herce. Také si zahrál ve velkém množství kultovních filmů, například v Tankovém praporu, Pelíšky a také Roman pro muže.

V roce 1998 dostal Českého Iva za nejlepší herecký výkon ve filmu Pasti, pasti, pastičky. V roce 2014 zahrál se synem ve hře Amadeus, která se odehrála v Divadle Husa na provázku v Brně.

Miroslav Donutil/Zdroj: youtube.com

PSALI JSME: “VŮBEC JSEM NEVĚDĚLA, ŽE JE TO HEREC”: ZUZANA DONUTILOVÁ SE PŘIZNALA, JAK SE SEZNÁMILA SE SVÝM PARTNEREM MIROSLAVEM

PŘIPOMINAME: ZNÁMÁ HEREČKA NIKDY JEDNODUCHÝ ŽIVOT NEMĚLA: JANA PREISSOVÁ SLAVÍ SVÉ TŘIASEDMDESÁTÉ NAROZENINY

Share