Miliardář Karel Janeček byl okraden: policie žádá veřejnost o pomoc

Miliardář a matematik Karel Janeček zjistil, že mu chybí obraz od Karla Gotta. Na plátně byly vyobrazeny dvě polonahé ženy, šlo o dílo ze série Čas něžnosti. Kdysi miliardář koupil tento obraz za 260 tisíc korun. Informoval o tom portál Blesk.

Tento obraz od známého Českého slavíka zmizel zhruba na podzim. Karel Janeček prozradil o něco více, za jakých podmínek se to mohlo stát.

Karel Janeček / Zdroj: youtube.com

Podle svých slov měl dílo v bytě, ale pak se s rodinou přestěhoval. Pak byl obraz uložen na novém místě, zatímco dokončovali jiné věci.

Když ale chtěli obraz umístit někde ve svém bytě, zjistili, že ten už není. Také si uvědomili, že kromě toho zmizely i další věci.

Karel Janeček / Zdroj: youtube.com

Miliardář neví, kdo by to mohl ukrást. Zatímco probíhala rekonstrukce, bylo tam hodně lidí a někdo z nich mohl být potenciální lupič.

Karel Janeček / Zdroj: youtube.com

Tento obraz namaloval Karel Gott v roce 2012, Karel Janeček ho koupil ještě když byl zpěvák naživu, zaplatil za něj 260 tisíc korun.

„Vyjadřoval Gottův postoj k životu. Pro mě měl mnohem větší hodnotu, než je finanční částka,“ řekl Karel Janeček pro média.

Karel Janeček s obrazem Karla Gotta / Zdroj: profimedia.cz

Nyní se dá předpokládat, že po smrti Českého slavíka jeho obraz výrazně zdražil. Policisté požádali veřejnost o pomoc při pátrání po tomto obrazu.

PSALI JSME: NEJEN DOMLUVA, ALE TAKÉ POKUTY: V POLICII UVEDLI, KOLIK BYLO PROVEDENO KONTROL A KOLIK POKUT SE ROZDALO ZA PORUŠENÍ VLÁDNÍCH OPATŘENÍ

PŘIPOMÍNÁME: LUCIE ŠAFÁŘOVÁ SE POCHLUBILA MALOU DCERKOU A SVĚŘILA SE, CO RÁDA DĚLÁ JEJÍ LEONTÝNKA: „V DNEŠNÍ DIGITÁLNÍ DOBĚ JE TO DULEŽITÉ“

Share