Miloš Zeman požádal Čínu o dodávku jejich vakcíny Sinopharm: chtěl to po něm premiér Andrej Babiš

Snad Česko brzy dostane vakcínu od Číny. Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček sdělil, že prezident Miloš Zeman napsal dopis čínskému prezidentovi a Čína prý této žádosti vyhověla. Šéf resortu zdravotnictví Jan Blatný ale ve středu ještě uvedl, že nechce, aby v ČR probíhalo očkování vakcínou, která nebyla schválená v EU.

Prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček na svém Twitteru oznámil, že premiér Andrej Babiš požádal prezidenta Miloše Zemana, aby se obrátil na čínského prezidenta a požádal o dodávku vakcíny Sinopharm.

O této dodávce čínské vakcíny ale zatím nejsou známy žádné podrobnosti.

Šéf resortu zdravotnictví Jan Blatný ve středu uvedl, že nechce, aby se v Česku k očkování používaly vakcíny, které nebyly schváleny Evropskou agenturou pro léčivé přípravky.

Jan Blatný / Zdroj: youtube.com

Řekl pro TV Nova, že nepůjde cestou některých jiných států a nepodepíše výjimku. Tak například v EU není schválena ruská vakcína Sputnik V a čínská vakcína Sinopharm.

Miloš Zeman / Zdroj: youtube.com

Mezi zeměmi EU začalo jako první používat ruskou vakcínu Maďarsko. Ruská federace zatím nepožádala EU o schválení jejich vakcíny.

PSALI JSME: TI KLUCI ROSTOU JAKO Z VODY: LEOŠ MAREŠ SE POCHLUBIL SPOLEČNOU FOTKOU SE SYNY A DOSTAL SPOUSTU KRÁSNÝCH KOMENTÁŘŮ

PŘIPOMÍNÁME: 54LETÁ BABIČKA ZJISTILA, ŽE SLAVÍ NAROZENINY V NESPRÁVNÝ DEN: ODHALILA PRAVDU O SVÝCH RODIČÍCH

Share