Neobvyklý, ale krásný domácí mazlíček: Dívka našla na ulici růžové klubíčko a díky její péči se z něj stal chlupatý fešák

Nejčastěji se našimi domácími mazlíčky stávají kočky nebo psi. Ale Jessica Adams našla svého budoucího přítele doslova na zemi, a vypadal tak, že na první pohled nebylo možné určit, čí mládě to bylo.

Tento příběh nás velmi dojal.

Když se vracela domů, Jessica uviděla pod nohama malé růžové klubíčko

Veveřátko / Zdroj: adme.ru

Ukázalo se, že se jedná o malou veverku, která s největší pravděpodobností vypadla z hnízda kvůli silnému větru. Byla úplně sama, její rodiče nebyli nablízku a ani její hnízdo nebylo možné najít. Jessica se proto rozhodla vzít si nalezence domů.

Veveřátko / Zdroj: adme.ru

Zpočátku žena dokonce pochybovala, že veveřátko bude schopné přežít, protože vážilo jen 40 g. Jessica krmila zvířátko stříkačkou (bylo příliš malé a nemohlo samo jíst) a budila se několikrát za noc zkontrolovat, zda je v pořádku.

Ukázalo se však, že malé veveřátko bylo mnohem odolnější, než si Jessica myslela. První noc úspěšně přežilo a poté začalo získávat sílu. Nalezenec jménem Steve dokonce spal na hrudi své zachránkyně, vyhříval se v jejím teple a pravděpodobně měl pocit, jako by byl znovu se svou matkou.

Veveřátko / Zdroj: adme.ru

Zpočátku byl Steve drobný tak akorát do dlaně

Veveřátko / Zdroj: adme.ru

Veveřátko rostlo poměrně rychle, přibíralo na váze a postupně zarůstalo srstí a stále více se podobalo dospělé veverce. Jessica ho dokonce začala brát do práce v krabici na boty a pokračovala v krmení stříkačkou. Manžel říkal, že se Jessica zbláznila.

Veverka / Zdroj: adme.ru

Po čase už Steve vážil asi 300 g. V domě veverka ráda ochutnávala knihy a jiné předměty, takže Jessica usoudila, že její mazlíček potřebuje svůj dům.

Steve má svůj zahradní domek

Veverka / Zdroj: adme.ru

Žena postavila pro Steva prostorné obydlí, kde si mohl užít hraní v přírodě. Zdálo by se, že problém byl vyřešen, ale jednou se Jessica vrátila domů, ale nenašla svého mazlíčka ani v domku, ani na zahradě.

Veverka / Zdroj: adme.ru

Dlouho plakala a myslela si, že Steve zmizel, ale jednoho dne ho znovu uviděla. Veverka se vrátila, aby našla jídlo. Jessica si tedy uvědomila, že se Steve naučil být samostatným, a není třeba se o něj bát.

Steve ale stále nezapomíná na svou lidskou rodinu. Ne tak dávno potkal přítelkyni, které Jessica dala jméno Jolene.

Veverka / Zdroj: adme.ru

„Neváhala bych to udělat znovu,“ říká žena.

Steve má svůj účet na Instagramu, kde Jessica ráda sdílí jeho fotografie.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Steve the Squirrel (@stevethegraysquirrel)

PSALI JSME: VEVERKA NABÍDLA PŘÁTELSTVÍ ŽENĚ, KTERÁ OPLAKÁVALA SVÉHO MILOVANÉHO PSA

PŘIPOMÍNÁME: MUŽ UVIDĚL RÁNO VE SVÉ VANĚ MEDVĚDA A BYL TÍM OHROMEN: ZDÁ SE, ŽE ZVÍŘE TO NEDĚLA POPRVÉ

Share