„Zasloužil by si kandidovat na prezidenta. Já sám bych ho volil“: Miloš Zeman se vyjádřil k budoucí volbě prezidenta a prozradil, koho by volil

Andrej Babiš si údajně zaslouží kandidovat na prezidenta České republiky. Uvedl to prezident Miloš Zeman a dodal, že premiér prodělal hodně práce a on by ho dokonce volil. Řekl to pro Frekvenci 1.

„Premiér Babiš by si zasloužil kandidovat, já sám bych ho volil,“ odpověděl Zeman na dotaz posluchače, který se ptal, koho by prezident volil.

Miloš Zeman / Zdroj: youtube.com

Zmínila se hlava státu i o kandidatuře generála Petra Pavla. Zeman zdůraznil, že nyní není populární, aby v čele země stál voják a v EU takovou zemi je pouze Bulharsko. „Ani v Latinské Americe už nejsou vojenské režimy,“ dodal.

Andrej Babiš a Miloš Zeman / Zdroj: youtube.com

I když se volby budou konat až za dva roky, svůj zájem o Hrad projevilo již několik lidí. Jsou mezi nimi bývali kandidáti Marek Hilšer či Pavel Fischer. Nedávno se také přihlásil exministr a hudebník Michael Kocáb.

K možným kandidátům také patří exprezident Václav Klaus nebo Miroslav Kalousek, který ale zatím nic nekomentuje.

Miloš Zeman / Zdroj: youtube.com

Babiš svou kandidaturu nevyloučil a Pavel zatím říká, že volby nejsou aktuálním tématem. Sázkaři k favoritům řádí i rektorku Mendelovy univerzity v Brně Danuši Nerudovou.

Mandát Miloše Zemana končí v roce 2023.

PSALI JSME: BABIŠ CHCE NAOČKOVAT CO NEJVÍCE SENIORŮ: VYZVAL JE, ABY HO KONTAKTOVALI

PŘIPOMÍNÁME: PIRK ŘÍKÁ, ŽE VLÁDA NEZVLÁDÁ KONEC EPIDEMIE: PROFESOR UVEDL DŮVOD, PROČ KORONAVIRUS USTUPUJE A CO NÁS ČEKÁ DÁL

Share