Jak toulavý kocour dostal důležitou práci na nádraží a stal se místní celebritou

Šestiletý kocour přezdívaný George byl nedávno oficiálně jmenován hlavním lovcem myší na železniční stanici Stourbridge Junction ve West Midlands (Anglie). Kocour usilovně pracoval na získání této pozice po dobu tří let: každý den nechával chycené hlodavce jako dárek zaměstnancům nádraží.

George / Zdroj: metro.co.uk

George se spřátelil s 66letým inspektorem jménem Jan Tomlinson a ten začal pouštět kocour do pokladny, kde se načechraný cítil jako doma. Kocourek čekal, až jeho dvounohý kamarád dokončí práci, a on bude moci odejít s ním z nádraží. George měl dříve majitele, ale oni odjeli ze země a kocoura opustili.

George / Zdroj: metro.co.uk

Nyní kocour nejen pilně pracuje na stanici přes den, ale zůstává tam i přes noc. Má vlastní postel, jídlo a vodu, stejně jako spoustu hraček a lahůdek, které dostává od mnoha tisíc fanoušků.

George / Zdroj: metro.co.uk

„Vytvořili jsme pro George Twitter a lidé z celého světa nyní sledují jeho příběh. Pravidelně dostává dárky z Austrálie, Japonska a dokonce i Nového Zélandu. Je to fenomenální. Má tolik prezentů, že část darujeme na charitu.“ řekla Simona Carter, vedoucí stanice Stourbridge-Junction.

George / Zdroj: ridus.ru

Také místní pivovar pojmenoval po Georgeovi jeden ze svých nápojů – „George’s Rail Ale“. Veškerý zisk z prodeje tohoto piva je věnován charitativním fondům, které se zabývají záchranou toulavých zvířat.

George / Zdroj: ridus.ru

PSALI JSME: KLISNA ODMÍTLA „NEPOVEDENÉ“ HŘÍBĚ, ALE MLÁDĚ SI NAŠLO JINOU RODINU

PŘIPOMÍNÁME: PRÁCE SNŮ: TADY SE PLATÍ ZA TO, ŽE CELÉ DNY OBJÍMAJÍ NEŠŤASTNÁ ŠTĚŇATA

Share