Proč je dobré pít vodu ráno nalačno

Ti, kteří si jsou dobře vědomi všech výhod sklenice vody nalačno, jsou Japonci.

Voda/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

A pamatujte, i ve stáří vypadají dobře, jsou aktivní a zdraví. Bohužel tento zvyk není v naší kultuře tak běžný. Co vše voda nalačno může změnit?

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

1. Odstraňuje toxiny
Voda přirozeně stimuluje střevní peristaltiku pro lepší eliminaci toxinů. Konzumace vody ráno nalačno po aktivním zotavení v noci pomůže tělu začít den.

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

2. Zlepšuje metabolismus
Pití vody na prázdný žaludek může urychlit váš metabolismus nejméně o 24%. Čím lepší je váš metabolismus (v normálním rozmezí), tím je to lepší pro trávení a udržení zdravé tělesné hmotnosti a také pomůže vašemu tělu mnohem lépe vstřebávat živiny.

Voda/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

3. Pomáhá zhubnout
Pitná voda na prázdný žaludek pomáhá odvádět toxiny z těla a zlepšuje fungování trávicího systému. Rovněž významně snižuje hlad během dne. Tímto způsobem snížíte riziko nadměrné hmotnosti způsobené přejídáním.

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

4. Snižuje kyselost a eliminuje střevní potíže
Střevní potíže obvykle vyvolává zvýšená kyselost. Voda může tento problém vyřešit. Díky tomuto rannímu rituálu bude odstraněna přebytečná kyselina vytvářená v žaludku během noci. To také připraví trávicí trakt na snídani.

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

5. Zlepšuje vzhled a zdraví pokožky
Dehydratace je jednou z hlavních příčin vrásek a velkých pórů na pokožce. Z tohoto důvodu pitná voda pomůže vašemu tělu zůstat mladým a štíhlým. Dvě sklenice vody na prázdný žaludek zvyšují průtok krve pod kůží a udělají ji zářivější. Navíc pokud budete i nadále pít po celý den, vaše tělo se také zbaví toxinů.

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

6. Zanechává vlasy zdravé, lesklé a hebké
Dehydratace může vážně ovlivnit růst vlasů. Pití vody je velmi důležité, pokud chcete zdravé vlasy. Voda činí čtvrtinu hmotnosti vlasového kořínku. Pokud nebudete dostatečně pít, vaše vlasy budou velmi tenké a křehké.

Žena/Zdroj: topfakty.com

7. Zabraňuje ledvinovým kamenům a infekcím močového měchýře
Pití vody nalačno je velmi důležité pro zdraví močového měchýře a ledvin. Pomáhá tělu rozpouštět kyselinu, která způsobuje ledvinové kameny. Čím více vody vypijete, tím lépe ochráníte své tělo před různými typy infekcí způsobených hromaděním toxinů, které váš močový měchýř produkuje.

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

8. Posiluje imunitní systém
Voda čistí a léčí lymfatický systém. To zase výrazně zlepšuje fungování imunitního systému.

PSALI JSME: “LIDÉ JSOU TEĎ HODNĚ ZVYKLÍ KUPOVAT LEVNOU MÓDU“: HEREČKA A NÁVRHÁŘKA TEREZA RAMBA SE VYJÁDŘILA K CENĚ ŠATŮ, KTERÉ PRODÁVÁ

ČTĚTE TAKÉ: ZBOŽŇUJI SVOJI GENERACI: JSME ZVYKLÍ NA NIKOHO SE NESPOLÉHAT A OD NIKOHO NIC NEOČEKÁVAT

Share