Pes překvapil návštěvníky útulku svým zvláštním úsměvem: Ale dočkal se svého nového majitele

Muž jménem Dustin Kelly se rozhodl pořídit si psa a šel do místního útulku hledat kamaráda. Psi tam hlasitě štěkali a snažili se získat jeho pozornost.

Zeus/ Zdroj: goodhouse.ru

Zlatý retrívr jménem Zeus naproti tomu tiše seděl v rohu klece se skloněnou hlavou. Zaměstnanci ústavu informovali hosta o smutném osudu psa – kvůli nedostatku míst v útulku museli Zeusa, kterého nikdo nechtěl vzít, druhý den uspat.

Dustinovi pokleslo srdce a chtěl si vzít psa s sebou. Ale pracovnici útulku začali mužovi vysvětlovat, že retrívr nebude moci „přizpůsobit se“ kvůli jeho zvyku podivně se usmívat a ukazovat při tom všechny zuby najednou. S takovým mazlíčkem budou problémy, ujistili se zaměstnanci instituce, protože se nehodí k výcviku a chová se asociálně.

Zeus/ Zdroj: goodhouse.ru

Ale v Zeusovi bylo něco, co se Dustina dotklo. Rozhodl se dát psovi šanci na normální život a věřil, že ho může vždy přivést zpět, pokud se mu nepodaří se psem najít společný jazyk. Muž vyplnil papíry a spolu s odborníkem šel k domácímu mazlíčku. A pak se Zeus usmál…

„Nebudu lhát, strašně jsem se bál, když jsem TO viděl poprvé,“ směje se Dustin.

Zeus/ Zdroj: goodhouse.ru

Pes skutečně nevěděl, jak se usmívat. Podivně vycenil zuby, buď se snažil vyděsit své okolí, nebo se naopak pokusil nějak upoutat jejich pozornost. V novém domě se však nálada Zeuse změnila. Byl neustále smutný, nehýbal ocasem a vůbec neprojevoval žádný zájem o majitele. Ale Dustin se toho nevzdal. Převzal odpovědnost za zvíře abyl připraven na jakoukoli výzvu!

Zeus/ Zdroj: goodhouse.ru

Postupem času se vztah se psem začal postupně zlepšovat. Zeus začal více důvěřovat majiteli a jeho slavný úsměv se vrátil. Ale teď už nevypadala jako zlo – všechno v tomto nádherném zlatém psu říkalo, že je šťastný.

„Po třech dlouhých měsících se pes konečně začal usmívat,“ vzpomíná Dustin.

„Dělal to každý den a já jsem si uvědomil, že se neusmíval, protože byl naštvaný, ale proto, že byl rád.“

Zeus/ Zdroj: goodhouse.ru

Když si retrívr uvědomil, že může věřit majiteli, že se tento dům může stát jeho trvalým domovem, začal se chovat přirozeně a ukázalo se, že je to legrační, bezstarostné a dokonce hloupé stvoření.

Po dobu pěti let života vedle Dia si sousedé již zvykli na jeho zvláštnosti. Zvlaštní úsměv se stal jeho ochrannou známkou. Už nikoho neděsil – naopak rozesměje každého, kdo ho vidí.

Zeus/ Zdroj: goodhouse.ru

Zeus má rad lidí a reaguje na ně s láskou. A Dustin je stále více a více přesvědčen, že sám osud mu ukázal psa, který mohl opustit svět jen proto, že chtěl být šťastný.

PSALI JSME: MOJE DCERA A VNUČKA VZALY PENÍZE PO PRODEJI MÉHO BYTU A TEĎ SI MĚ NEVŠÍMAJÍ

PŘIPOMÍNÁME: UŽ JSOU TO VÍCE JAK 2 MĚSÍCE PO PORODU MONIKY LEOVÉ: JAK MODERÁTORKA VYPADÁ A CO SE ZMĚNILO V JEJÍ POSTAVĚ

Share