Babiš vs. Kalousek: soud rozhodl, že se premiér nemusí omlouvat za své výroky z roku 2018

Předseda vlády Andrej Babiš se nebude muset omlouvat bývalému poslanci a bývalému ministru financí Miroslavu Kalouskovi. Takové rozhodnutí vynesl Okresní soud pro Prahu-západ. Jde o výrocích premiéra o Kalouskovi, které pronesl v roce 2018 během jednání Sněmovny. Informuje o tom web TN.cz.

V roce 2018 se konalo hlasování o důvěře vládě a tehdy během zasedání dolní komory Parlamentu došlo k slovní přestřelce mezi Andrejem Babišem a Miroslavem Kalouskem.

Miroslav Kalousek / Zdroj: youtube.com

Miroslav Kalousek kritizoval premiéra za kauzu Čapí hnízdo a řekl, že v čele vlády by měl být skutečný „chlap“, ale prý Babiš takový není.

Premiér pak Kalouska označil za „vožralu“ a ptal se, kolik ten den měl v krvi promile. Obvinil také tehdejšího poslance, že v minulosti rozkrádal ministerstvo obrany.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Andrej Babiš tehdy řekl, že Kalousek „zabil lidi cez padáky“ a také, že je „zloděj zlodějský“.

Měl na mysli některé zakázky padáků, když byl Miroslav Kalousek ve funkci náměstka ministra obrany. Tehdy v roce 1997 zemřel jeden voják při seskoku s padákem.

Miroslav Kalousek / Zdroj: youtube.com

To mohli vidět všichni diváci, kteří sledovali vysílání v přímém přenosu, nebo se na to pak mohli podívat na sociálních sítích.

Nakonec se tímto konfliktem musel zabývat soud. Loni soudci rozhodli, že by se premiér měl omluvit za své výroky písemně a veřejně ve Sněmovně.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Pak se ale konalo jednání odvolacího senátu, který toto rozhodnutí soudu zrušil. Ve středu rozsudek vynesl Okresní soud pro Prahu-západ.

Právník premiéra vysvětlil, že prokázal skutečné zdůvodnění slov Andreje Babiše. Trval také na tom, že případnou odpovědnost za to nenese jeho klient jako soukromá osoba, ale jako premiér.

PSALI JSME: ALICE BENDOVÁ SE CHLUBÍ: POSTAVILA LETNÍ KUCHYŇ NA ZAHRADĚ U DOMU A JE TO ROZHODNĚ SKVĚLÉ MÍSTO PRO ODPOČINEK V LÉTĚ

PŘIPOMÍNÁME: ŠERIF UŽ PLANOVAL SVATBU, ALE MARNĚ ZVEŘEJNIL PŘÍSPĚVEK NA WEBU: TAK SE NEVĚSTA DOZVĚDĚLA O MILENCE A MANŽELKA O OBOU Z NICH

Share