Platí ode dneška: Jaká dva nová pravidla, týkajících se covidových omezení, zavedla vláda

V České Republice každý den přibývá velké množství kompletně naočkovaných, ale i těch, kdo dostal první dávku vakcíny, kteří se považují za méně infekčních lidí.

Lidé/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

To dovoluje místní vládě dále uvolňovat opatření, týkající se koronavirové nemoci, a pomalu navracet život do svých koleji.

Lidé/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Třeba ode dnešního víkendového dne již platí nové opatření. O tom informuje na svých webových stránkách portál Seznam Zprávy.

Lidé/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Hlavně se to bude vztahovat na lidí, kteří kvůli zdravotních problémů nemohou nosit respirátor čí pro těch, kdo se vrací z dovolené ze zahraničních států.

Žena/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Pokud člověk bude mít speciální potvrzení od lékaře, že má nemoc, která mu neumožňuje nosit ochranné prostředky úst a nosu, tak jej muže u sebe nemít.

Lidé/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Jsou to například pacienti s chronickou obstrukční plicní nemocí čí srdečními nemocemi, které vyvolávají otok plic.

Dále od teto soboty mladší generace od šesti do dvanácti let nemusí mít u sebe test na covid, pokud se vrací ze zahraničí do tuzemska z dovolené.

Ženy/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

To platí i když se budou vracet ze zemí s vysokým či velmi vysokým rizikem nákazy covidové nemoci.

Testování/Ilustrační foto/Zdroj: youtube.com

Musí ale ten udělat již po návratu, a pokud dostanou negativní výsledek, tak nemusí do samoizolace.

PSALI JSME: VLÁDA SCHVÁLILA NOVÁ PRAVIDLA PRO NOŠENÍ RESPIRÁTORŮ: „UPRAVILI JSME OPATŘENÍ TAK, JAK SOUD POŽADOVAL“, UVEDL ADAM VOJTĚCH

ČTĚTE TAKÉ: BABIŠ PORADIL FIRMÁM, ABY POSKYTLY 2 DNY VOLNA OČKOVANÝM ZAMĚSTNANCŮM: JAK NA TO REAGOVALI VELCÍ ZAMĚSTNAVATELÉ V ČESKU

Share