Sestra mě pozvala na večeří a pak řekla, že jí musím dát peníze za jídlo

Mám mladší sestru. Měly jsme dobré vztahy až do určité chvíle. Po škole jsem šla studovat na univerzitu a ona se rozhodla, že bude žít svůj život a nebude se starát o vzdělání. Navzdory rozdílným názorům na život jsme se i nadále přátelily.

V 19 letech sestra porodila dítě a vdala se. Mladý manžel nechtěl pracovat ve prospěch rodiny, takže žili špatně. Rodiče pomáhali jen sestře a já se o sebe starala sama.

Sestry / ilustrační foto /Zdroj: 40knig.ru

Musela jsem si sehnat práci. Čas na přátele a odpočinek nezbyl, ale neměla jsem na výběr. Mé snahy si všiml ředitel společnosti, kde jsem pracovala a povýšil mě na vedoucí pozici.

Sestra tehdy byla na mateřské, ale s manželem se už rozvedla. On neplatil alimenty a ona do práce také nespěchala. Tak a proč by měla? Rodiče všechny výdaje hradili! I já jsem pár tisíc měsíčně jí odesílala, protože jsem ji litovala.

Sestra se měnila před očima. Stala se mrzutá a drzá. Jednou mě sestra požádala, abych jí půjčila 10 000 korun. Dala jsem jí peníze a řekla, že je to dárek synovci, který ona nemusí vracet. Příbuzná byla velmi šťastná a pozvala mě na večeři.

Peníze / ilustrační foto / Zdroj: tyden.cz

Souhlasila jsem. Pohoštění byl skromné, ale za její finanční situace je to opodstatněné. Nějakou chvíli jsme si poseděly, povídaly si a já se začala chystat domů. Přímo na chodbě sestra požadovala, abych jí dala 1000 korun. Řekla, že tuto částku utratila na večeři a ona má dítě, takové výdaje si nemůže dovolit.

Kdyby ona to řekla normálně, dala bych jí peníze. Ale chovala se hrozně. Proto jsem jí připomněla 10 tisíc a že jí pomáhají všichni příbuzní. A pokud jí chybí peníze, ať jde do práce, syn je přece velký.

Žena / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

Sestra na mě začala křičet, urážet mě. Říkala, že nikdo nemá právo jí říkat, jak žít a vychovávat dítě. Synovec celou dobu plakal a ona tomu ani nevěnovala pozornost. Rozhodla jsem se ukončit naši komunikaci jednou provždy.

Následující den si sestra stěžovala matce. Ale zaplaťpánbůh, rodiče se postavili na mou stranu, protože i oni mají dost péče o dospělou dceru.

Žena / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

PSALI JSME: MUŽ SEDM DNÍ JEDL SAMÉ MELOUNY A UKÁZAL, JAK SE ZMĚNILO JEHO TĚLO

PŘIPOMÍNÁME: „JEJÍ ŽÁDOST JE ABSURDNÍ“: DCERA NECHCE JÍT NA SVATBU SVÉHO OTCE KVŮLI PODMÍNKÁM, KTERÉ JÍ STANOVILA JEHO NEVĚSTA

Share