Výběr ideálních psů pro městské podmínky: Čtyři plemena, která jsou jako stvořené pro byt

Mít psa v bytě nebo domě je velká zodpovědnost. Správná péče je prioritou, ale musíte se také vypořádat s chuchvalci chlupů za pohovkou a častěji drhnout podlahu kvůli špinavým tlapkám. Vyvstávají i další obavy. Proto si mnoho lidí klade otázku, zda si vůbec pořídit psa do domu.

Pes / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Které plemeno je nejšetrnější k vašemu domovu

Dnes vám prozradíme, která plemena psů jsou nejméně nepořádná pro chov v interiéru. Další důležitou věcí, kterou je třeba zvážit, je ale i psí zápach. Obecně platí, že byste svého domácího mazlíčka neměli koupat častěji než jednou nebo dvakrát za měsíc. Stačí, když mu po každé procházce umyjete tlapky a bříško. Jaký je tedy rozdíl mezi jednotlivými plemeny?

Pes / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Kromě toho, že každé plemeno je jedinečné a liší se povahou i velikostí, existují psi, kteří jsou jako stvořeni k tomu, aby leželi na pánově posteli. Nebudou jim vadit papuče, pěkný obleček a nikdy nevymění pohodlí za boudu na dvoře.

1. West highland white teriér

Rozkošný sněhově bílý pes s hustou srstí, která není vůbec cítit, stejně jako kočičí. Tohoto psa můžete mít i ve svém bytě. Toto plemeno je ideálním společníkem pro celou rodinu, ale musí se často vyčesávat a stříhat.

Pes / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

2. Pudl

Mimořádně chytří psi s ultraalergenní srstí také nezapáchají. A pudlové nelínají, takže jsou ideální do domácnosti. Nedělají žádné potíže, ale potřebují trochu péče. Návštěva kadeřníka a pravidelné vyčesávání kudrnatých vlasů by ale rozhodně neškodilo.

Pes / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

3. Dalmatin

Skvrnitý, ale čistotný. Nejlepší na tomto pejskovi je, že má krátkou srst a nepotřebuje mnoho péče. Žádné účesy, žádné okousané bačkory a žádné bláto. Je ale pravda, že pes střední velikosti potřebuje prostorný domov.

Pes / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

4. Papillon

Papillon je francouzské psí plemeno, jehož název by se v češtině dal přeložit jako „motýlek“ kvůli svým charakteristickým uším, které jsou jeho výrazným znakem. Jsou to takový srandovně malí psi s velkýma ušima. Jsou to aktivní, inteligentní zvířata, stejně jako pudl, s charakteristickou srstí. Papillon je dobrým přítelem i pro alergiky.

Pes / Ilustrační foto / Zdroj: youtube.com

Ať už se vám líbí jakékoli plemeno, je důležité si uvědomit, že mít domácího mazlíčka je velká zodpovědnost, kterou nelze přenést na někoho jiného. A pokud nejste připraveni ho dvakrát denně venčit, krmit a léčit, nepořizujte si ho. Nemůžete si jen tak vzít zvíře a pak ho dát do útulku, protože zapáchá. Zvláště když je na majiteli, aby se postaral o to, aby byl pes hezky upravený.

PSALI JSME: FENA VITA SVOU PANÍ Z NEMOCNÍCE: VIDEO DOJALO SPOUSTU LIDÍ NA INTERNETU

PŘIPOMÍNÁME: PTAČÍ CHŘIPKA V ČESKU: PĚT LIDÍ NYNÍ MUSÍ BÝT POD LÉKAŘSKÝM DOHLEDEM

Share