Když jsem odmítla hlídat vnučku, dcera se na mě naštvala: Nejsem chůva ani služka, nevím, jak to dceři vysvětlit

Pohádala jsem se se svou dospělou dcerou. Trápí mě pocit viny, i když za nic nemůžu.

Povím vše po pořádku. Když moje dcera porodila dítě, snažila jsem se jí pomoct. Často jsem brala vnučku k sobě, chodila jsem s ní na procházky, krmila a prala dětské věci.

Miminko / ilustrační foto/ Zdroj: newsposter24.com

Ještě jsem nezapomněla, jak těžké je starat se o miminko, a tak jsem dceři dala možnost si trochu odpočinout.

Ale postupem času, dcera a její manžel začali vnímat mou pomoc jako samozřejmost. Začali chodit na fitness, zapsali se na nějaké kurzy, chodili na návštěvy k přátelům a já jsem měla hlídat jejich dítě.

Moje plány a můj život je vůbec nezajímal. Jsem v důchodu a chci mít také právo si vybrat, jak trávím svůj volný čas.

Babička a vnučka / Ilustrační foto / Zdroj: uznayvse.ru

Dost často se stávalo, že dcera volala odpoledne a žádala mě, abych vyzvedla vnučku ze školky, protože u nich s manželem se náhle objevili nějaké plány. To mě samozřejmě štvalo, ale stejně jsem musela brát vnučku k sobě.

Dnešní situace však překročila všechny meze. Po telefonu mi dcera řekla, že odjíždějí na dva týdny do Turecka na dovolenou. Upřímně jsem se za ně radovala a řekla jsem jí, že takový výlet bude pro dítě velmi užitečný.

Letadlo / ilustrační foto / Zdroj: travel.rambler.ru

Dcera mi ale vysvětlila, že s manželem jedou jen ve dvou a vnučka zůstává se mnou. Můj názor nikoho nezajímal, ani mě předem neinformovala. Prostě telefonický mi to oznámila.

Pak mi ale došla trpělivost. Snažila jsem se jí vysvětlit, že nejsem pro ně jen chůva. Pokud se rozhodli porodit dítě, měli by si už budovat svůj život s ohledem na to, že mají dceru.

Žena s telefonem / ilustrační foto / Zdroj: YouTube

Zeptala jsem se dceru, proč se rozhodli jen na dovolenou než dítěte, aniž by se zeptali mě? A ona mi odpověděla, že jsem v důchodu a stejně nemám co dělat. Na to jsem jí odpověděla, že nebudu hlídat vnučku, protože se chystám s kamarádkou také na dovolenou do penzionu.

A pro vnučku bude mnohem pohodlnější strávit dovolenou svými rodiči u moře.

Po tomto rozhovoru jsme se s dcerou pohádaly. Dokonce mi řekla, že jsem hrozná babička. A já snad u nich pracují jako chůva nebo služku?

PSALI JSME: „CENA SLÁVY“ : ČÍM ZAPLATILA ZA SLÁVU KRÁSKA CATHERINE ZETA-JONESOVÁ

PŘIPOMÍNÁME: AUSTRALANKA POUŽILA SMĚS MYCÍHO PROSTŘEDKU A BETONU K VYBUDOVÁNÍ ÚŽASNÉHO DOMU

Share