Žena si přestala nakupovat jídlo a během 2 měsíců ušetřila nad 20 tisíc korun: Spíš tak nedokážete udělat

Irka dostává potraviny v obchodě zdarma. Změnila životní styl a našla správné místo. Snad nebudete chtít její lifehack opakovat.

Ide Gabhann/Zdroj: thesun.co.uk

39letá Ide Gabhann z Irska pracuje jako učitelka matematiky. Rozhodla se na freeganismus, který jí pomáhá ušetřit peníze a zachránit planetu. Freeganismus totiž je to životním stylem, ve kterém freeganové popírají principy konzumu.

Ide Gabhann/Zdroj: thesun.co.uk

Takoví lidé omezují svou účast ve tradičním ekonomickém životě a používají skládky a odpadkové koše, kde hledají jídlo.

Žena jde rovně k odpadkovým košům, kde si najde zeleninu, ovoce, maso a další potraviny, které jsou sice vyhozené, ale přesto vhodné ke konzumaci.

Ide Gabhann/Zdroj: thesun.co.uk

Gabhann začala tak žít od roku 2016. Nezískala pochopení od manžela, kolegů a kamarádů. „Občas přinesu jídlo do práce a nechávám podpis: `koblihy zdarma z odpadového koše`. Někteří lide to nerozumějí,“ svěřila Ide.

Někteří si myslí, že její život není k zaplacení. Dokonce se jí snaží pomoci bezdomovci.

Ide Gabhann/Zdroj: thesun.co.uk

„Když se zamyslíme nad tím, kolik odpadu člověk vyprodukuje a co do tohoto množství sami přispíváme, hned se probouzí motivace vše změnit,“ prozradila Ide Gabhann.

Výhodou je také, že jí to pomáhá ušetřit peníze. V únoru 2019 a 2020 se Ide Gabhann celý měsíc nenakupovala jídlo a brala ho z odpadových košů. Tím si ušetřila 700 liber(20 tisíc korun).

PSALI JSME: „ZÁTKU OD OLEJE VŽDY VYHAZOVAL. KOLEGA POVĚDĚL, K ČEMU JE TO VLASTNĚ POTŘEBA“

PŘIPOMÍNÁME: VICA KEREKES ZAŽILA NÁROČNOU ZKUŠENOST: TEĎ POTŘEBUJE PSYCHOLOGICKOU POMOC

Share