Jak Češi hodnotí vládu Petra Fialy: Co odhalil průzkum

Většina občanů České republiky je nespokojená se současnou vládou a jejím předsedou Petrem Fialou (ODS). Výsledky průzkumu zveřejnilo Centrum pro výzkum veřejného mínění. Informuje o tom server TN.cz.

Petr Fiala / Zdroj: youtube.com

Průzkum proběhl mezi 31. lednem a 20. březnem, zúčastnilo se ho 861 lidí. Respondenti odpovídali na dotazy v osobním rozhovoru.

Čeští občané jsou nejvíce nespokojeni s lidmi, kteří tvoří současný kabinet. Podle průzkumu je podporuje 24 procent dotázaných, kritizuje je 71 procent respondentů.

Petr Fiala / Zdroj: youtube.com

Kladněji lidé hodnotili premiéra Petra Fialu. Mezi dotázanými ho podpořilo 32 procent lidí, 64 procent občanů byli jeho odpůrci. Podobně hodnotili respondenti i vládní program.

To znamená, že v průměru jsou s vládou nespokojené asi dvě třetiny občanů. Za poslední desetiletí Češi hodnotili hůře pouze vládu Petra Nečase, tedy současná vláda se v tomto žebříčku stala druhou. Jde tak o druhé nejhorší hodnocení vlády.

Spokojenost s vládou Petra Fialy (%) / Zdroj: cvvm.soc.cas.cz

Podle autorů průzkumu je počet nespokojených občanů větší mezi seniory než mezi mladými lidmi. Počet spokojených s vládou je navíc větší mezi lidmi s vysokými příjmy a mezi těmi, kteří jsou spokojenější s vlastním životem.

PSALI JSME: ANETA VIGNEROVÁ PŘEKVAPILA FANOUŠKY OBARVENÝMI VLASY: „ČERNÉ VLASY PŮJDOU BRZY DO BÍLA“

PŘIPOMÍNÁME: MARIE ROTTROVÁ SE PO NEMOCI OBJEVILA NA VEŘEJNOSTI PO BOKU MANŽELA: SEDĚLA V HLEDIŠTI, ALE DIVÁCI JÍ TLESKALI

Share