Umělecký svět truchlí, odešla velká herecká ikona: Do nebe odešel Karel Heřmánek

V sobotu 24. srpna opustil tento svět známý herec Karel Heřmánek, bylo mu 76 let.

Heřmánek se narodil 17. října 1947 v hlavním městě Československa Praze. Hereckou kariéru zahájil v sedmdesátých letech a ztvárnil desítky rolí. V roce 1990 založil Divadlo Bez zábradlí.

Karel Heřmánek / Zdroj: youtube.com

Herce trápily zdravotní problémy. Podle serveru Blesk.cz podstoupil před 14 lety operaci kyčle, po které chodil o holi a později i o dvou berlích.

Letos na jaře ho trápil zánět trojklanného nervu v obličeji. Pro něj byl to vážný problém, protože může způsobovat částečné nebo kompletní ochrnutí poloviny obličeje.

V neděli ráno jeho rodina oznámila smutnou zprávu, v sobotu Karel Heřmánek opustil tento svět, smrt byla tragická. Zprávu zveřejnilo na Facebooku Divadlo Bez zábradlí.

Objevily se však spekulace, že oblíbený herec spáchal sebevraždu. Mělo se to stát v sobotu na střelnici v Příbrami. Rodina to zatím nekomentovala.

Karel Heřmánek / Zdroj: youtube.com

„Nemohu uvést totožnost mrtvého, nicméně mohu potvrdit, že na střelnici muž ročník 1947 proti sobě obrátil zbraň a zastřelil se,“ řekla pro server iDnes.cz mluvčí policie Středočeského kraje Barbora Schneeweisová.

PSALI JSME: SIMONA KRAINOVÁ V SLZÁCH: DO NEBE ODEŠEL JEJÍ TATÍNEK

PŘIPOMÍNÁME: AGÁTA HANYCHOVÁ NAPSALA JEDNU VĚTU A VYVOLALA VLNU KRITIKY: „RADŠI UŽ NIC NEŘÍKEJ,“ VZKÁZALI JÍ SLEDUJÍCÍ

Share