Kotě od narození bez ocasu dostálo rodinu svých snů

Manské kotě, skákající jako králík, našlo své štěstí. A to je dobré.

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

Před dvěma měsíci rodina ze Severní Karolíny našla toulavou těhotnou kočku, která čekala na verandě. Ihned poté začala rodit. Lidé vzali kočku s novorozenými koťaty do bezpečí do domu a postarali se o ně.

Ukázalo se, že jedné kotě bylo manské, tj. zcela bez ocasu. Zatímco jeho bratři a sestry byli rezervováni pro adopci, tento chlapec potřeboval odbornou pomoc, aby zajistil slušnou kvalitu života.

Později strážci kontaktovali obránce zvířat Sparkle Cat Rescue. „Menx má obvykle problémy s zadními končetinami od dětství způsobené deformacemi páteře,“ říká Stephanie Grantham, spoluzakladatelka Sparkle Cat Rescue.

Kotě zvané Zdravý pravidelně přijímá koupel a léky, aby se zabránilo infekci. Díky každodenním cvičením se dítě naučilo skákat na zadních nohách jako králík.

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

Kotě vždy v dobrém duchu. Je vášnivým horolezcem, rád skočí po místnosti a pronásleduje laserový paprsek.

Podívejte se na kotě v tomto roztomilém videu:

Dítě je velmi milující, když ho hladí, hlasitě se vrčí. Má tendenci se třást o každého, koho vidí.

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

Před pár týdny narazila jedna rodina na příběh kotěte na sociálních sítích a zamilovala se do uší. Měli dvě kočky a věděli přesně, co dítě potřebuje.

O několik dní později poslali žádost o přijetí.

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

Teď je mu asi osm týdnů. Pokračuje v šílenství, „hnětí těsto“ svými tlapami a vrhne se do jakýchkoli paží, hlasitě se vrčí.

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

Dobrovolnická organizace Sparkle Cat Rescue letos dala do dobrých rukou více než 200 koček.

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

„Letos jsme vzali více koček než kdy dříve, protože místní úkryty byly dočasně uzavřeny a my jsme byli jedinou možností pro mnoho mláďat,“ říká Stephanie. „Máme štěstí, že tolik lidí nabídlo svou pomoc“

Zdroj: Sparkle Cat Rescue

Tento víkend kotě odjede do svého nového domova. Bude mít mnoho teplých kolen, na kterých bude sedět, a kočičí kamarády, se kterými si bude hrát.

Share