Kočka se pětkrát vracela do hořící garáže, aby zachránila všechna svá koťata z požáru

30. března 1996 v jedné z opuštěných garáží v New Yorku vypukl požár. Hasiči dorazili včas, ale při hašení požáru jeden z nich uviděl toulavou kočku, která se několikrát vracela do hořící garáže a jedno po druhém vytáhla svá koťata.

Zdroj: duck.show

Tato kočka žila se svými 5měsíčními koťaty ve staré garáži. V noci 30. března zapálily garáž neznámé osoby. Hasiči zjistili, že během požáru nebyli v garáži žádní lidé, ale jejich pozornost přitáhla kočka, která několikrát proběhla skrz plameny.

Hasiči se pokusili kočku chytit, ale zvíře vzdorovalo. Jeden hasič uviděl, jak kočka táhne kotě. Odnesla koťátko od ohně a znovu se vrhla do ohně. Kočicí maminka spálila oči, uši, obličej, tlapky, ale zachránila všechna svá koťata z požáru. Mohla je vytáhnout jen po jednom, takže byla nucena vracet se pětkrát do hořící garáže.

Zdroj: duck.show

Když kočka vytáhla poslední koťátko z plamene a ujistila se, že všechna byla zachráněna, upadla do bezvědomí. Jeden z hasičů odnesl kočku na veterinární kliniku, kde ji veterináři zachránili život.

Zdroj: sdilejte.to

Tak vypadala kočka (která dostala jméno Scarlett) okamžitě po incidentu.

Zdroj: sdilejte.to

O hrdinské kočce psal New York Post, poté redakční kancelář novin obdržela řadu nabídek od těch, kdo chtěl pomoct Scarlett.

Koťata byla v krátké době adoptována a jejich matku si vzala žena jménem Karen Wellen. Nyní kočka vede spokojený život.

Zdroj: sdilejte.to

Share