„Od pondělí přerušili provoz mateřské školy i jídelny“: co bylo důvodem uzavření další mateřské školky

Další mateřská školka se uzavřela kvůli COVID-19. V mateřince v obci Jevišovka na Břeclavsku mělo jedno z dětí pozitivní test, ostatní jsou v karanténě: dvě učitelky a desítka dětí. Školka je od pondělí uzavřená. Všichni nyní musí podstoupit testy na COVID-19.

Zdroj: blesk.cz

„Mohu potvrdit, že jsme od pondělí přerušili provoz mateřské školy i jídelny. V minulém týdnu byl ve školce přítomný jeden člověk, který měl pozitivní testy,“ potvrdila ředitelka Mateřské školky Jevišovka Tereza Sedláková.

Zdroj: blesk.cz

V mateřince nyní probíhá dezinfekce jednotlivých prostorů. „Lidé, kteří byli v přímém kontaktu s nemocným, budou kontaktováni krajskou hygienickou stanicí a bude jim nařízena karanténa,“ dodala ředitelka Sedláková.

Zdroj: blesk.cz

„Ředitelka školky nahlásila počty dětí a učitelek, se kterými bylo pozitivní dítko v kontaktu. Všichni nyní půjdou na testy,“ řekla starostka obce Božena Bošiaková.
Podle hygieny je však situace pod kontrolou. „O uzavření školky rozhodl okamžitě její zřizovatel. Jsou zde zavedená běžná opatření,“ popsala situaci Marcela Březinová z jihomoravské hygieny.

Zdroj: strakonicky.denik.cz

Naposledy se koronavirus objevil před měsícem ve školce v Jablonci nad Nisou, tam mělo pozitivní test také jedno z dětí. Nový koronavirus se objevil také například v lesní mateřské škole v Kunštátu na Blanensku. Ta už od konce června znovu funguje.

Share