Ministr Vojtěch oznámil, že se v hromadné dopravě a uzavřených prostorách budou znovu nosit roušky: vláda jedná o dalších opatření

Předseda vlády Andrej Babiš se společně s odborníky zabývá bezpečnostními opatřeními, která by měla patřit od začátku školního roku.

Vládní rada také projedná podmínky pro provoz kulturních a sportovních institucí. Dalšími tématy také bude zkrácení povinné doby karantény a nový volební systém.

Zdroj: e15.cz

Ministerstvo školství nyní čeká na rozhodnutí vládní rady, protože pak musí rozeslat školám pokyny k přípravě dalšího školního roku.

Nyní nehrozí, že se školy znovu uzavřou a jejich provoz se bude řídit tzv. regionálním semaforem.

Zdroj: ihned.cz

Dalším tématem jsou sportovní kluby, které by měly obdržet vlastní manuály.

Návrat dětí do škol bude znamenat zatížení pro veřejnou dopravu. Ministr Adam Vojtěch proto již oznámil, že od 1. září bude vraceno povinné nošení roušek v MHD a vnitřních prostorách, kam spadají i obchody.

Zdroj: ihned.cz

Rozhodnutí je navázané na začátek školního roku.

Zdroj: ihned.cz

Vláda se rovněž chystá schválit opatření, která by chránila rizikové skupina a seniory.

Své zájmy má i ministr kultury Lubomír Zaorálek, který by chtěl, aby vláda přesně stanovila podmínky pro konání kulturních akcí.

Zdroj: ihned.cz

Ministr si totiž myslí, že pořádání akcí nad 100 lidí je nebezpečné, ale pořadatelé žádají o další rozvolňování v tomto směru.

Odbornici nyní jsou připravení zkrátit dobu povinné karantény na 10 dní. Předseda vlády Andrej Babiš tento návrh takaé podporuje.

Zdroj: Youtube

Rovněž vláda bude jednat o změnách do systému hlasování v krajských a senátních volbách. Chtějí povolit hlasovat lidem v karanténě.

Vyšší odměny by měly také dostat členové volebních a sčítacích komisí.

Zdroj: Vláda ČR

Share