Miloš Vystrčil odletí v sobotu na Tchaj-wan: Věra Kuberová cestu odmítla

Předseda českého Senátu Miloš Vystrčil plánoval cestu na Tchaj-wan. Spolu s ním měla letět manželka zesnulého předsedy Senátu Jaroslava Kubery. Zůstane ale v Česku, své rozhodnutí vysvětlila zdravotními důvody.

Šéf Senátu Miloš Vystrčil původně plánoval letět do Tchaj-wanu z výzkumných důvodů. Už teď je však známo, že se tam ještě setká s nejvyššími představiteli země.

Zdroj: Blesk / Daniel Černovský

Převážně bude v hlavním městě Tchaj-wanu, které se jmenuje Tchaj-pej. Tam se setká se 4 ministry tohoto státu.

ČTK zveřejnila program českého senátora, který jí poskytla tisková tajemnice senátu Sue Nguyen. Díky tomu vyšlo najevo, že Miloš Vystrčil tam dostane za parlamentni diplomacii.

Zdroj: Seznam Zprávy

Kromě toho bude oceněn i bývalý zesnulý předseda českého Senátu Jaroslav Kubera. Byl to právě on, kdo začal organizovat plán senátní cesty na Tchaj-wan.

Spolu s Milošem Vystrčilem poletí na Tchaj-wan i několik senátorů, například místopředseda Senátu Jiří Růžička a předseda výboru pro zahraniční věci Pavel Fischer.

Zdroj: ČTK / Ondřej Hájek

Spolu s nimi poletí i primátor Prahy Zdeněk Hřib. Letět měla i vdova po Jaroslavu Kuberovi Věra Kuberová, ta to ale odmítla a vysvětlila to zdravotními důvody.

Miloš Vystrčil spolu s ostatními politiky odletí v sobotu. Původně důvodem jeho cesty bylo získání praktických a teoretických znalostí spojených s pandemií koronaviru.

Zdroj: ČTK / CTK / Krumphanzl Michal

Zpět do Česka se senátoři vrátí přes Frankfurt nad Mohanem.

Share