Dredy tohoto pudla vážily 2 kg. a kvůli špinavé srsti skoro nemohl chodit: Po návštěvě kadeřníka, pes se proměnil k nepoznání

Minulé úterý pudla jménem Pierre přivedli do útulku charitativní společnosti v severním Texasu.

Zdroj:mimimetr.me

Není uvedeno, kde byl nalezen, pravděpodobněji žil u někoho doma a tito lidé se o něj nestarali dobře. Pes vypadal hrozně, na těle měl těžké „dredy“, jejichž konce byly v fekáliích a močí.

Podle pracovníků útulku pes nejméně několik let byl v takovém smutném stavu a kvůli špinavé srsti skoro nemohl chodit.

Zdroj:mimimetr.me

Podle dobrovolnice Casey Lucky Pierra do útulku přivezli ze stejného místa spolu s několika dalšími psy. Všichni byli s úplně špatném stavu, co se týče péči, a Pierre vypadal nejhůř ze všech.

Ostříhání pudlu byl to také velmi těžký a dlouhý proces. Dredy těsně přiléhaly ke kůži psa a lidé se ho báli ještě více zranit. Úplné se zbavit dredů Pierra se podařilo až po několika hodinám těžké práce.

Zdroj:mimimetr.me

Jak se ukázalo, pod dredy se „schovával“ velmi roztomilý pes. Dobrovolníci se obávali, že Pierre bude mít mnoho problémů s pokožkou, že bude pokryta boláky a škrábanci, ale tomu tak nebylo.

Zdroj:mimimetr.me

Když zvážili Pierreovy oholené dredy, vážily přes 2 kg a upravený pes vážil 9 kg.

Při vyšetření veterinář uvedl, že Pierrovi je nejméně čtyři roky a s největší pravděpodobností žil ve velmi špatných podmínkách už od velmi mladého věku.

Zdroj:mimimetr.me

Pomocí dobrodinců již centrum získal více než 4 tisíce dolarů na pomoc Pierrovi. S těmito penězi dostane Pierre a psi, kterých zachránili spolu s nim potřebné ošetření a péči. Až poté začnou pro ně hledat nové majitele.

Share