Babička mi dala 10 moudrých rad: Dávat lidem 3 šance, ne vždy být laskava a ještě další

Babička mi dala deset rad, které mi pomohly změnit vztah k přátelům, mužům a k životu obecně. Doufám, že i vám pomůže její moudrost. Dále uvádím všechny rady od babičky.

Zdroj: teawithlemon.com.ua

Neuháněj se za princy

Babička říkala, že skutečných princů je velmi málo a oni milují jen sebe. Oceňují jen vnější krásu. Vůbec se nezajímají o charakter, duši. Babička vždy říkala – najdi si prostého, ale vzdělaného chlapa, který tě bude respektovat a milovat.

Drž se dál od vášnivých kluků

Také pozor na vášnivé muže. Přinášejí děvčatům do života problémy a neštěstí. Jak říkala babička, plamen jejich emocí má zničující účinek.

Nedělej unáhlené závěry

Nikdy nedělejme unáhlené závěry a nedělejme unáhlená rozhodnutí. Babička říkala, že se nejdřív musíte uvolnit a pak se rozhodovat.

Zdroj: pinterest.com

Neposlouchej špatná slova

Lidé kolem říkají špatné věci? Nenechávej je, aby tě ovlivnili. To lidé dělají jen se závistí.

Nevstupuj do debatu na některá témata

Babička mi radila, abych se nikdy nepouštěla do hloupých debat o náboženství, rovnoprávnosti pohlaví a politiky. Protože nikdy nevíš, jak ta debata skončí.

Neboj se nepřátel

Babička říkala, ať se nebojím nepřátel. Jsou potřeba, protože mě mohou motivovat. Spíše je třeba se bát přátel, kteří mohou podvádět a podrazovat.

Zdroj: pinterest.com

Buď trpělivá, nauč se čekat

Také babička vždycky opakovala, ať se učím čekat. Protože čas dává odpovědi na mnoho otázek.

Dávej lidem 3 šance

Babička mi říkala, ať se vždy snažím dát alespoň tři šance jednomu člověku. Tímto způsobem dávám příležitost nejen jemu, ale i sobě. Ano, dávám si šanci, že neztratím něco důležitého. Pokud ale člověk využije tři šance marně, budeš se s ním muset rozloučit.

Musíš být moudrý a znát si cenu

Babička mi říkala, ať si znám cenu, ale nebyla arogantní. Každy člověk se totiž musí umět slušně omluvit někomu, koho urazil.

Nebuď vždy slušná

Také nemusí být vždy dobré, protože dobro je velmi subjektivní pojem. Moudrá babička říkala, abych byla spravedlivá osoba, která objektivně hodnotí situaci.

Zdroj: pinterest.com

Share