„Navrhli změnu zákona, aby lidé starší 60 let přestali platit daň z příjmu“: Václav Klaus mladší navrhuje, aby lidé, kterým zbývá jen pár let do důchodu, přestali platit daň z příjmu

Václav Klaus mladší spolu se svou kolegyní Markétou Majerovou Zahradníkovou navrhli změnu zákona.

Navrhují, aby lidé starší 60 let, kterým zbývá jen pár let do důchodu, přestali platit daň z přijmu.

.

Zákon nejprve projdou ministři, poté se o něm bude hlasovat ve Sněmovně.

Předseda hnutí Trikolóra Václav Klaus mladší navrhuje, aby lidé, kterým zbývá jen pár let do důchodu, přestali platit daň z příjmu.

.

K tomu však musí být splněna jedna důležitá podmínka, a to, že člověk předtím 35 let platil sociální pojištění.

Podle tohoto návrhu by stát musel hradit zdravotní pojištění lidem starším 60 let.

Poslanci Trikolóry svůj návrh vysvětlili tím, že zaměstnavatelé budou moci snížit odvody daní díky staršímu zaměstnanci.

.

Odvody daní budou nižší o částku sociálního pojištění.

Václav Klaus mladší a Markéta Majerová Zahradníková věří, že tímto způsobem se podaří udržet práci alespoň pro 50 procent lidí starších 60 let.

Nyní má práci jen asi třicet procent lidí v tomto věku.

.

Poslanci navrhují, aby tento zákon vstoupil v platnost počátkem roku 2021.

Václav Klaus mladší uvedl, že chtějí pomoci starší generaci pracovníků, aby alespoň tímto finančním způsobem byly firmy motivovány, aby v zaměstnání udržovaly zaměstnance starší 60 let.

.

Syn bývalého prezidenta ČR si dobře uvědomuje, že v zemi jsou nyní kvůli světové pandemii koronaviru problémy s ekonomikou.

Specialista Trikolóra pro oblast průmyslu aobchodu Petr Machovský vysvětlil, že zaměstnanci starší generace tedy mají ještě větší pravděpodobnost ztráty zaměstnání než mladí zaměstnanci.

.

Růst nezaměstnanosti bude jistě, ale je třeba vymyslet alespoň nějaké způsoby, jak tento růst udržet.

Naštěstí mnozí šedesátníci ještě mají dost sil na to, aby mohli pracovat.

.

Podle sociologického průzkumu, který se uskutečnil ve druhé polovině dubna, má hnutí Trikolóra rating mezi občany 2,5 procenta.

TAKY JSME PSALI:„CHODÍTE NA NÁMĚSTÍ A VYKŘIKUJETE, MĚL BYSTE BÝT ČESKÉ REPUBLICE VDĚČNÝ“: VÁCLAV KLAUS MLADŠÍ SE PUSTIL DO MIKULÁŠE MINÁŘE

Share