V ČR je 7273 potvrzených případů nákazy: Jde o druhý nejnižší nárůst v týdnu

V pátek bylo zaznamenáno 7 273 případů nákazy koronavirem, ve stejný den bylo zjištěno pouze 86 nových případů. To je v porovnání s minulými týdny velmi malé číslo.

Za celou dobu pandemie koronaviru se v Česku vyléčilo už 2 389 lidí a bohužel zemřelo 215 lidí.

.

Za posledních deset dní bylo ve čtvrtek odhaleno nejméně nových případů nákazy, a to 55. I když ještě v pondělí bylo takových případů 154.

.

Nyní již trvale klesá procentní podíl počtu nakažených na celkovém počtu provedených testů.

.

Například ve čtvrtek to bylo 0,7 procenta a v pátek 1,22 procenta. To je výrazně méně než na začátku dubna, kdy byl tento ukazatel kolem 5 procent.

.

V pátek bylo provedeno 7 083 testů na koronavirus, z nichž pozitivní bylo jen 86, tedy 1,22 procenta.

Od začátku pandemie v celé zemi bylo provedeno více než 210 tisíc testů na COVID-19. V současné době touto chorobou onemocní 4 669 lidí, z toho téměř 400 hospitalizovaných.

.

Největší počet nakažených je v Praze, je jich tam 1 676. Na druhém místě je Moravskoslezský kraj, kde bylo odhaleno 951 případů, na třetím místě Středočeský kraj s 857 nemocnými.

.

Pokud si spočítáme ukazatel nemocnosti na 100 tisíc obyvatel, tak se ukáže, že v Praze je to 123 lidí na 100 tisíc obyvatel a v Olomouckém kraji je to 107 lidí.

.

V Jihočeském kraji je tento ukazatel nejmenší a činí 27 lidí na 100 tisíc obyvatel.

Vzhledem k tomu, že pandemie se již nerozšíří tak rychle jako dříve, vláda se rozhodla urychlit proces zmírnění opatření. Například již povolené cesty do zahraničí.

.

Také nyní je povolen pohyb osob ve skupinách do 10 osob. Ale každý by si měl pamatovat, že je stále nutné nosit roušky, udržovat vzdálenost od ostatních skupin lidí a dodržovat zbývající hygienická pravidla.

.

Také ti, kteří opustí území České republiky a pak se budou vracet, budou nuceni podstoupit test na koronavirus, nebo zůstat v karanténě na 14 dní. Vláda zatím nedoporučuje cestovat mimo ČR.

.

Také tento čtvrtek začalo testování populace na přítomnost protilátek proti koronaviru. Výsledky této studie by měly údajně ukázat, jaká by mohla být situace s virem v zemi.

Share