„Oni musí platit“: Prezident USA se pustil do Harryho a Meghan

Prezident Spojených států prohlásil, že královští manželé by za ochranu měli platit samostatně.

.

Americký prezident Donald Trump říká, že Spojené státy odmítají platit za bezpečnost prince Harryho a Megan Markle, kteří se nedávno přestěhovali do Los Angeles.

.

Současně Trump v příspěvku na Twitteru uvedl, že je přítelem královny Alžběty: „Jsem velkým přítelem a obdivovatelem královny a Británie“.

.

„Bylo oznámeno, že Harry a Meghan, kteří opustili Spojené království, budou bydlet v Kanadě. Nyní odešli z Kanady do USA, ale USA nebudou platit za jejich ochranu. Oni musí platit!“

.

Zároveň Meghan uvedla, že výzva americké vládě k financování nebyla plánována. Dříve kanadské úřady rovněž odmítly platit za ochranu Harryho a Meghana.

Připomeňme, pár oznámil rozhodnutí žít ve dvou zemích, Británii a Kanadě, v prohlášení o jejich vystoupení z královské rodiny.

.

Šokovalo to nejen fanoušky, ale i princovu rodinu. Později však královna Alžběta II podporovala touhu páru vzdát se královských privilegií.

.

Princ Harry vysvětlil své rozhodnutí tím, že po svatbě s americkou herečkou Meghan Markle doufal, že bude i nadále sloužit královně, ale bez veřejného financování. To se ukázalo jako nemožné.

.

Share