„Vít Rakušan má pevné místo ve vládě“: Petr Fiala řekl, proč neodvolá ministra vnitra

Předseda vlády Petr Fiala ujistil, že ministr vnitra Vít Rakušan má jisté místo v kabinetu. Fiala uvedl, že nemá důvod předsedovi STAN nevěřit. Příčinou je šéf civilní rozvědky Petr Mlejnek, který byl prý v kontaktu s obviněným lobbistou Michalem Redlem. Rakušan podotkl, že to není důvod, proč by měl rezignovat. Informuje o tom CNN Prima NEWS.

„Vít Rakušan má pevné místo ve vládě,“ uvedl premiér s tím, že ministrovi důvěřuje. Rakušan také potvrdil, že nehodlá odstoupit a nevidí k tomu důvod.

Petr Fiala / Zdroj: youtube.com

Ministr vnitra Mlejnkovi důvěřuje a před svým jmenováním prý prošel všechny prověrky včetně NATO Secret. Rakušan nevidí pochybení na jmenování Mlejnka, který jako šéf ÚZIS vždy plnil velmi dobře.

Petr Mlejnek čelí kritice kvůli kontaktům s Michalem Redlem, který je zapleten do kauzy Dozimetr stejně jako exnáměstek primátora Prahy za STAN Petr Hlubuček.

Vít Rakušan / Zdroj: youtube.com

Opozice proto od začátku žádá Petra Fialu, aby ministra Rakušana odvolal. Jinak ANO hrozí hlasování o nedůvěře vládě ve Sněmovně.

V médiích se nedávno objevila informace o stycích Redla a Mlejnka, který mohl skupině kolem lobbisty donášet citlivé policejní informace. V inspekci tato obvinění popírají.

Vít Rakušan / Zdroj: youtube.com

Rakušan je přesvědčen, že Mlejnek je profesionál a o stycích s Redlem věděl ještě před jeho jmenováním. Nevadily mu, protože jejich vztahy byly prý pouze pracovní.

PSALI JSME: „TOTO TVRZENÍ JE NEPRAVDIVÉ“: TOMIO OKAMURA SE OMLUVIL EUROPOSLANCŮM. JAK ZDECHOVSKÝ REAGOVAL NA OMLUVU

PŘIPOMÍNÁME: ŠÉF SPOLEČNOSTI PFIZER SE NAKAZIL KORONAVIREM: PODSTOUPIL UŽ ČTYŘI OČKOVÁNÍ

Share