Andrej Babiš prozradil, jak by se ho vládní koalice mohla zbavit: „Čím déle do mě budete kopat, tím déle budu v politice“

Bývalý předseda vlády a šéf hnutí ANO Andrej Babiš uvedl, že hodlá být v politice, dokud na něj budou útočit jeho oponenti. Zavtipkoval také, že se ho současná vládní koalice může zbavit, pokud svým voličům poradí, aby ho zvolili hlavou státu. Promluvil o tom ve svém pořadu Čau lidi.

Bývalý premiér řekl, že už chtěl z politiky odejít, rozhodl se však zůstat. „Čím déle do mě budete kopat, tím déle budu v politice,“ prohlásil Andrej Babiš.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Žertoval také, že pokud by se ho zástupci současné vládní koalice chtěli zbavit, měli by poradit svým voličům, aby ho volili v prezidentských volbách.

Zástupci koalice SPOLU (ODS, KDU-ČSL, TOP 09) vysloví svou podporu některému kandidátovi pravděpodobně v úterý.

Andrej Babiš / Zdroj: youtube.com

Bývalý premiér také kritizoval dohodu, ke které dospěly členské státy Evropské unie. Takový krok podle něj není pro lidi nejlepším řešením.

Andrej Babiš vysvětlil, že firmy, které vyrábějí elektřinu, ji budou prodávat draze. Tyto firmy pak zaplatí vysoké daně a díky tomu stát kompenzuje obchodníkům rozdíl mezi stanoveným stropem a cenou, za kterou elektřinu prodali výrobci. Předpokládá, že díky tomuto schématu budou na tom nejlépe energetické společnosti.

Jozef Síkela / Zdroj: youtube.com

Ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela nicméně říkal, že shoda mezi zeměmi bude ku prospěchu všech. Navíc se všichni budou snažit spotřebovávat méně elektřiny. To by podle něj mělo změnit křivku poptávky, která by mohla pozitivně ovlivnit ceny.

PSALI JSME: „PODAŘILO SE SNÍŽIT SPOTŘEBU O 18 PROCENT“: JOZEF SÍKELA PODĚKOVAL OBČANŮM A ŘEKL, ŽE PLYN BUDE STAČIT

PŘIPOMÍNÁME: VÁCLAV KLAUS PROZRADIL, JAKOU STRANU VOLIL V KOMUNÁLNÍCH VOLBÁCH: PODLE NĚJ JE TO JEDNA Z CEST K NÁVRATU DO NORMÁLU

Share